Tekstvak: Nieuws

11-1-2014 Kittens verwacht!
Wij verwachten rond 1 februari weer kittens van Amber. Zie kittens.


31-12-2011 Het gaat heel goed
Het gaat heel goed met de kittens en ook met Blossom en Amber. Blossom is weer helemaal de oude en begint zelfs een beetje dik te worden! De kittens zijn nu 4 weken oud en ze beginnen langzaam aan ook vlees en brokjes te eten.

8-12-2011 Het begint de goede kant op te gaan
Blossom haar wond is zondag op maandag nacht open gegaan, ze is maandag ochtend opnieuw geopereerd. De wond was ook flink ontstoken. Er zit een drain in de wond en Blossom moet een kraag om en in een bench, zodat Amber niet aan de wond kan komen. Iedere 3 uur voed ik de kittens bij en mag Blossom een half uur uit de bench, dan kan ze haar kleintjes voeden en wassen. In de tussentijd zorgt Amber voor de kleintjes. Dinsdag ochtend is helaas het blauwe tabby poesje van Blossom overleden, ondanks mijn intensieve zorg. Met de wond van Blossom lijkt het nu goed te gaan, de drain mag er zaterdag uit. De hechtingen mogen er woensdag uit.

4-12-2011 Kittens geboren!
Beide dames zijn inmiddels bevallen, voor Blossom was het een hele zware bevalling, 1 kitten is natuurlijk geboren en omdat de partus niet vorderde en Blossom al erg lang aan het persen was, zijn we midden in de nacht naar de dierenarts gegaan en is er een keizersnede uitgevoerd. Het bleek dat de placenta van 1 van de kittens gescheurd was, waardoor het vruchtwater gebroken was. Het kitten heeft het helaas niet gered. Er zijn nog 3 gezonde, levende kittens uitgehaald, een Blue tabby poesje, een black tabby kater en een siameze kater. Omdat dit nu de tweede keer was voor Blossom, heb ik besloten om haar meteen te laten steriliseren. Dit wil ik mijn schatje niet nog eens aan doen. Het kittentje dat natuurlijk geboren was, een siamees meisje, is helaas de eerste nacht overleden.
Amber is op 3 december bevallen, haar bevalling ging geweldig, zij was binnen 3 uur klaar. Zij heeft 5 kittens gekregen, 3 jongens en 2 meisjes en ze zijn allen siamees. Nu gaat het goed met beide moeders en kittens. 

23-10-2011 Kittens verwacht!
Rond 3 december verwacht ik van beide dames een nestje! Deze keer laat ik geen echo maken, omdat dit toch wat stress met zich mee brengt, en ik wel 95% zeker ben dat ze allebei drachtig zijn. Wél laat ik weer een röntgenfoto maken, om te weten hoeveel kittens er in die buikjes zitten, dan ben ik goed voorbereid op de bevalling.

27-01-2011 Nieuwe website!
Nieuwe website is online!

04-11-2010 Kittens!
Amber is vandaag bevallen! Het zijn twee siameesjes, een jongentje en een meisje! De bevalling verliep prima, ze wilde graag dat Blossom en ik er bij waren. Voor foto’s kijk bij kittens 

28-10-2010 Zwangerschap
Met Amber gaat het heel erg goed, ze is echt duidelijk zwanger, ze heeft geen enorme buik, maar is toch hoogzwanger!

15-10-2010 Amber’s Röntgenfoto
Vandaag hebben we een Röntgenfoto van Amber gemaakt om te kijken hoeveel kittens er in haar buikje zitten, het zijn er twee!

29-09-2010 Amber’s Echo!
Amber heeft vandaag haar echo gehad, daar zagen we duidelijk op dat zij in blijde verwachting is!
 
11-04-2010 Uitslagen Kattententoonstelling
Op eerste paasdag hebben Blossom en Amber meegedaan aan de kattententoonstelling, Blossom heeft Uitmuntend 2 gehaald en Amber was eerste geworden en heeft haar eerste CAC gehaald. Als zij deze nog 2 keer haalt, dan is zij kampioen.

20-03-2010 Kattententoonstelling
Op 4 april, 1ste paasdag zal ik met Blossom en Amber op de kattententoonstelling in de Rijnhal in Arnhem te vinden zijn.

02-09-2009 Nieuwe huisjes 
Alle kittens hebben nu een nieuw huisje gevonden, Arwen is wat langer bij mij gebleven maar zal morgen samen met een half zusje van Koos bij Hugo gaan wonen. Apple en Anakin gingen samen als eerste weg, het was wel ontzettend moeilijk om ze mee te geven. Inmiddels slapen ze samen met een andere poes, Gucci in een mandje. Angel ging daar na, naar Margot, gelukkig is met haar ook alles goed gegaan, en morgen gaat de kleine Arwen. Als je een poesje langer in huis hebt ga je je toch wel een beetje hechten aan het meisje, ik ben bang dat er dan ook wel een paar traantjes zullen vallen, maar ik weet dat ze goed terecht komt. 

23-06-2009  Nieuwe website
Ik vond het weer eens tijd worden om mijn website wat mooier te maken, ik hoop dat jullie hem mooi vinden.

22-06-2009 Karaktertjes
De kleintjes beginnen echt hun eigen karaktertje te vormen, Apple en Amber zijn de twee kleine deugnieten die samen de boel gaan verkennen, Anakin is het kleine aanhankelijke goedzakje die een beetje onhandig is, hij likt aan vingers en heeft zijn hele smoel onder tijdens het eten. Angel en Arwen trekken veel met elkaar op, zij zijn de tuttebolletjes, vooral Angel denkt een prinsje te zijn, zij komt heerlijk bij je liggen.

01-06-2009  Ze beginnen nu echt te spelen
Het gaat heel erg goed met de kittens, ze zijn hard gegroeid en beginnen nu echt te spelen. Ze hebben vrijdag hun eerste hapjes gegeten, nog niet uit zichzelf, en vanaf vandaag hebben ze ook een klein kitten-kattenbakje staan. Apple en Amber drinken al zelf water! Anakin is een klein aanhankelijk ventje, hij word met de fles bijgevoed.

07-05-2009 Gaat goed
Gelukkig gaat alles goed met Blossom en de kids. De drie musketiers en ook de twee keizer-kids drinken goed!

05-05-2009 Kittens!
Na een lange bevalling zijn er gisteren 3 kleine kittens geboren, na de derde duurde het wel erg lang tot dat Blossom weer weeën kreeg. Vanmorgen om 9 uur kreeg ze weer weeën, maar geen kitten, we zijn toen naar de Dierenkliniek gegaan en daar kwamen we er achter dat een kitten niet goed in de geboorteweg lag. Het werd dus een keizersnede. Daar kwamen nog 2 kleine kittens ter wereld en 1 kitten lag helemaal dubbel geklapt in de geboorteweg. Helaas was deze kleine meid al overleden. Kijk voor foto’s bij kittens!

24-04-2009 Röntgenfoto's
Vandaag hebben we op mijn werk Röntgenfoto's gemaakt en ja hoor, ik had het goed gevoeld, het zijn 6 kleine baby’s. Ze liggen een beetje door elkaar op de foto, maar als je goed kijkt zie je ze. Nog 1 weekje te gaan!

23-04-2009 We zijn er helemaal klaar voor
De kittenkooi staat helemaal geïnstalleerd en ik heb alle spullen in huis. De warmtelamp hangt al. Kortom, Blossom en ik zijn er helemaal klaar voor!
Morgen gaan we op de praktijk een Röntgenfoto maken, dan weet ik precies hoeveel kittens het zijn, en dus wanneer de bevalling klaar is. De kittens zijn flink aan het schoppen, ik voel ze regelmatig. Ik denk dat het er 6 zijn!

13-04-2009 Kittenkooi
Ik heb op de kattententoonstelling een 
kittenkooi gekocht, hij staat al klaar en 
Blossom vind hem wel heel spannend. 

10-04-2009 Kattententoonstelling
Aanstaande zondag zal ik met de Dierenkliniek 
waar ik werk staan op de kattententoonstelling 
in de Rijnhal te Arnhem. 

23-03-2009 Echo!
Vandaag hebben we op mijn werk een echo gemaakt, daar waren in ieder geval 3 ampullen (kittens) te zien. Dit was maar 1 baarmoederhoorn, de andere was lastiger te vinden, maar waarschijnlijk zitten daar nog meer kittens in.


19-03-2009 Blossom moet wel drachtig zijn
Blossom zou nu 20 dagen drachtig zijn, ik vermoed dat dit wel het geval is, ze is al 400 gram aangekomen, eet meer, slaapt meer en het haar rond haar tepeltjes begint weg te gaan.  Ook zijn de tepels al wat groter en roziger van kleur. Maandag gaan we een echo maken in de kliniek, dus dan weten we het zeker! Ik zet dan de foto’s die ik van de echo ga maken ook op de site.

01-03-2009  Weer  thuis
Vandaag heb ik Blossom weer opgehaald, ze is meerdere keren door Ozzy gedekt en ze was goed krols dus de kans dat ze drachtig is is wel heel groot. Ik ben blij dat mijn prinsesje weer thuis is. De kittens worden verwacht rond 3 mei.

27-02-2009  Uit Logeren
Ik heb Blossom gisteren, op 26 februari naar Cattery Koosje van Tutte gebracht om gedekt te worden door Leo. Aangezien  ze alleen met elkaar wilden spelen hebben we besloten om Blossom door Ozzy, een wat meer ervaren dekkater te laten dekken. Ze is vandaag al een paar keer gedekt en zal bij Koos blijven tot zondag.

05-02-2009  Krols!
Blossom is op 3 februari krols geworden, bij de volgende krolsheid (over 2-3 weken) zal zij naar de kater gaan.

10-01-2009  Bloedtest
Gisteren is Blossom geslaagd voor haar Felv/Fiv test. Zij is dus ziekte-vrij.

28-12-2008 Blossom heeft een date!
Blossom zal rond februari, als ze dan krols wordt, gedekt worden door Noisy Tiny Leopard “Leo” van Cattery Koosje van Tutte!

17-12-2008 Officieel!
Vanaf 18 november 2008 is mijn catterynaam officieel gemaakt. Ik sta ingeschreven bij raskattenvereniging Mundikat.

Contact

 

Cattery Blossom’s Pride

Arnhem